samedi 19 décembre 2015

Pocituvani,
 
Na sostanokot sto go imavme na 11 dekemvri 2015 vo Dekanatot na Filoloskiot fakultet so pretstavnikot na Univerzitetskata agencija za frankofonija, razgovaravme za poveke moznosti koi gi nudi ovaa Agencija kako za studenti, taka i za nastavniot kadar.
 
Na web stranata na Francuskiot institut se otvori rubrika so informacii okolu moznostite za praksa na studenti vo frankofonski pretprijatija i institucii i vo momentov na sledniov link se objaveni onie praksi za koi konkuriranjeto e vo tek : http://ifs.mk/mk/Home/StudyFranceContent/1503
 
Ke se trudime ovaa rubrika postojano da ja zbogatuvame so novi informacii i da gi objavuvame site ponudi koi ke ni pristignat.
 
Tuka ke bidat objaveni informaciite koi ke se odnesuvaat na praksa za makedonski studenti vo francuski kompanii ( programata za koja zboruvavme na sostanokot i koja e vo podgotovka), kako i ponudata za jazicni kursevi za studenti itn.
 
So pocit,
 
 Suzana PesikResponsable Espace CampusFranceT +389 (0)2 31 29 288F +389 (0)2 31 18 386 Institut français de Skopje48, rue Mito Hadzivasilev Jasmin, 1000 Skopjewww.ccfskopje.edu.mk

Aucun commentaire: